Castingot hirdet az Operaház

Elton John Billy Elliot című musicaljéhez keresnek főszereplőt

A Magyar Állami Operaház, Szirtes Tamás rendezésében, bemutatja a világhírű „Billy Elliot – a Musical” produkciót, amely az azonos című, ugyancsak világsikert aratott film alapján készült. A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Elton John, szövegét Lee Hall írta. A darab egy fiú táncossá válásának történetéről szól. A budapesti premier 2016. július 29-én lesz az Erkel Színházban.

Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)
Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)

A produkció főszerepeire 9-11 éves fiúkat keresnek, akik szeretnek táncolni és énekelni. Táncos gyakorlat előnyt jelent. A jelentkezők kétnapos meghallgatáson vehetnek részt március két hétvégéjén, ahol zenei, színészi és mozgásos készségeiket vizsgálják. A továbbjutókra 6-8 hetes intenzív tánckurzus vár. A kurzus végén választják ki azokat, akik részt vehetnek a felkészülés további szakaszában, egészen 2016 áprilisáig, amikor a szereposztást kihirdetik. A hármas szereposztásra, a két főszerepre, összesen hat fiú juthat be. A próbaidőszak 2016 május, június, július havára esik majd.

Az Operaház felhívja a figyelmet, hogy a felkészülési időszak rendkívüli megterhelést jelent, és nagy odaadást, alkalmazkodást kíván mind a leendő főszereplők, mind családjuk részéről. A részletes felhívás és a válogatás menetéről további tudnivalók az Operaház honlapján érhetők el.