Eltűnt személyként keresik Blazsó Domonkost

Az operaénekes vasárnap délután óta nem adott hírt magáról

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó, negyvenkét éves Blazsó Domonkos eltűnése ügyében – adta hírül a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint Blazsó Domonkos 2020. május 10-én délután Budapest XII. kerületéből ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

Blazsó Domonkos körülbelül 175 centiméter magas, kopasz, aki az eltűnésekor világos inget, valamint farmernadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Blazsó Domonkos

Blazsó Domonkos 1977-ben született Budapesten. A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola zongora és ének szakán végzett, majd Stuttgartban oratórium- és szólóénekesi tanulmányokat folytatott a Hochschule für Musik und Darstellende Kunstban Bruce Abel professzor növendékeként. 1997-ben a Budapesti Dalversenyen első díjat nyert. Ugyanebben az évben a Nemzetközi Ádám Jenő Dalversenyen 3. díjjal és különdíjjal is jutalmazták. 1999-től 2003-ig a Honvéd Férfikar, 2005-től 2012-ig a Magyar Rádió Énekkarának, 2012-től a Nemzeti Énekkar tagja és szólistája – áll a Nemzeti Énekkar honlapján közzétett rövid életrajzában. A művész szólószerepeiről lapunk is többször beszámolt, legutóbb egy Fekete Gyula-opera kapcsán.

A papageno.hu értesülései szerint a művész az utóbbi időszakban nagyon nehéz anyagi körülmények között élt.

police.hu / papageno.hu / Opera-Világ