Elindult a Müpa Rádió

Az intézmény két új csatornáján nagy sikerű koncertek felvételeit is sugározza

Online rádiót indított február 23-án a tizedik, jubileumi évadát ünneplő Művészetek Palotája. A Müpa Rádió két csatornájának zenei arculata az intézmény sokszínű kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a jazz, pop, rock, világ- és népzene kedvelőit várja. A műsorfolyamban a hallgatók tájékozódhatnak a jövőbeni programokról és fellépőkről, esténként pedig korábbi, nagy sikerű koncertek felvételeit hallgathatják meg.

A régió egyik legfontosabb előadó-művészeti intézményeként a Művészetek Palotája számára az innováció és a fiatalabb korosztály megszólítása különösen fontos, ezért a magyar kulturális piacon egyedülálló módon elindította a Müpa Rádiót. A két, egymással párhuzamosan, 24 órában szolgáltató csatorna, a Müpa Symphony és a Müpa Easy egyelőre webes felületen, a mupa.hu oldalon keresztül hallgatható, de hamarosan Android és iOS platformra szabott alkalmazás formájában is elérhetővé válik. A zenei arculat alapját a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják, este nyolc órától pedig egy-egy koncertfelvétel hallgatható meg az intézmény immár tíz éves történetéből.

MüPa Rádió
MüPa Rádió

Február 27-én este meghallgatható Ramón Vargas 2012-es áriaestje, március 4-én pedig Joyce DiDonato tavalyi koncertje, de az elkövetkező időszakban olyan előadók produkcióit is sugározzák, mint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar vagy Sol Gabetta és a Bázeli Kamarazenekar.

További információ található a rádió oldalán a Művészetek Palotája honlapján.