Egy hónappal később hirdetnek új évadot

Az Operaház honlapján közzétett információk szerint a bérletezés is halasztódik

Legutóbb április 30-án számoltunk be a Magyar Állami Operaház jövő évadját érintő legfontosabb tudnivalókról: az évadhirdetés és a bérletezés dátumairól. Az intézmény tegnap újabb közleményt tett közzé honlapján, melyben új időpontok találhatóak. Az Opera által írottakat változtatás nélkül közöljük:

A 2020/2021-es, A francia múzsa szezonja elnevezésű tematikus évadának műsorát az Opera 2020. július 1-jén, aznap megújuló honlapján teszi közzé. Erre az időpontra készül el a műsorkalendárium is, mely fellelhető lesz a honlapon, azoknak a bérlőknek pedig, akiknek a postacíme rendelkezésre áll, az intézmény postai úton is eljuttatja azt.

A jegyek és bérletek értékesítése várhatóan 2020. augusztus 1-jén kezdődik; az Opera ekkor teszi közzé, hogy az évad – az aktuális kormányzati intézkedések és a technikai helyzet figyelembe vételével – el tud-e kezdődni szeptember 1-jén. Amennyiben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a szeptember 1-i évadkezdést, a színház vezetősége minden hónap első napján tájékoztatja Közönségét honlapján és közösségi oldalain keresztül, hogy a következő hónap elején el tudja-e indítani a játékot. (Tehát augusztus elsején döntünk a szeptemberről, és ha úgy alakulna, szeptember elsején az októberről és így tovább: adott pandémiás helyzetben mindig teljes hónapok esnek le az évadtervről, így valamelyest kiszámíthatóbb mindenki számára a helyzet kezelése.)

Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)

Felhívjuk Közönségünk szíves figyelmét, a személyes jegy- és bérletváltásra a vonatkozó törvényi szabályozás egyelőre nem biztosít lehetőséget. Az Opera ezzel együtt bízik abban, hogy értékesítési munkatársai a nyár folyamán a járvány és az intézkedések enyhítésével személyesen is Tisztelt Nézői rendelkezésére állhatnak. Az ezzel kapcsolatos fejleményekről az Opera, amint lehet, megszokott csatornáin tájékoztatni fogja Önöket.

További kérdéseik esetén munkatáraink szíves rendelkezésükre állnak hétköznaponként 10 és 17 óra között a jegy@opera.hu email címen, valamint a +36 1 332 7914 és a +36 1 332 6150-es telefonszámokon. A megnövekedő érdeklődésre felkészülve május 4. és augusztus 31. között kollégáink két további telefonszámon: a +36 1 814 7476 és a +36 1 814 7490 vezetékes számokon ugyancsak várják megkereséseiket a már említett időpontokban.

Az Opera vezetése értékesítési munkatársai nevében is hálásan köszöni azt a sok türelmet, megértést és támogatást, amit hűséges nézőitől az elmúlt hónapokban kapott, és akik nélkül intézményünknek egész biztosan nem lehet jövője. Művészeink és munkatársaink mindent elkövetnek, hogy a járványügyi vészhelyzet elmúltával újfent megszolgálják ezt a szeretetet és bizalmat.

Magyar Állami Operaház / Opera-Világ