Díjra jelölték az Operaház Énekkarát

A kórust a Bachtrack oldal idei operadíjára nevezték

A 2015/16-os évad befejeztével a Bachtrack internetes kulturális oldal hat kategóriában díjazza az általuk méltatott több mint négyszáz előadás legjobb közreműködőit. A kategóriánként kiválasztott hat jelölt között a közönség szavazatai döntenek.

Az első kategória, a legjobb karmester díját Simon Rattle kapta a Baden-Badenben vezényelt Trisztán és Izoldáért. Most a legjobb kórusra lehet szavazni, amely elismerésre a Bajor Állami Opera, a Holland Nemzeti Opera, az Angol Nemzeti Opera, a San Francisco Opera és a Bécsi Állami Opera mellett a Magyar Állami Operaház Énekkara is esélyes.

Kiss B. Attila a Magyar Állami Operaház Turandot-előadásában (fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház)
Kiss B. Attila a Magyar Állami Operaház Turandot-előadásában (fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház)

A jelölést az egyik januári Turandot-előadásért kapták, melyről részletes kritika jelent meg a Bachtrack oldalon. Ebben így méltatták a kórus teljesítményét: A kórusnak központi szerepe van a produkció magával ragadó látványvilágában. A japán kabuki színház hatására Kovalik állandó, egyenletes mozgásban tartja őket (…), miközben ráadásul fenségesen énekelnek.”

Szavazni a Bachtrack oldalán lehet a választott kórus alatti gombbal, majd az oldal alján szükséges megadni néhány adatot.

Bachtrack

Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház