Ingyenes Domingo-koncert lesz Budapesten

A világhírű spanyol énekes augusztus 10-én este a Szent István Bazilika előtti téren lép fel

Plácido Domingo
Plácido Domingo

Ismét Budapestre érkezik Plácido Domingo – adta hírül a Müpa. A világhírű spanyol énekes, aki legutóbb idén februárban, az Operaház Shakespeare-bálján járt Budapesten, ezúttal ingyenes szabadtéri koncerten lép majd fel a Szent István Bazilika előtt augusztus 10-én 20 órai kezdettel.

Plácido Domingót, a világ egyik legismertebb operaénekesét, sokoldalú előadóként ismerhette meg a közönség pályafutása során. Rendkívüli énekesi és színészi képességei mellett karmesterként is elismert művész, az utóbbi években pedig a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként kamatoztatja páratlanul gazdag tapasztalatait. 2016 januárjában ünnepelte 75. születésnapját, de kirobbanó energiája továbbra is töretlen – erről rövidesen újra meggyőződhet a magyar közönség is.

Budapesti kétrészes koncertjének műsorán népszerű operaáriák mellett operett- és musicalrészletek, valamint a spanyol világsztár gyökereit jelentő zarzuelák is felcsendülnek. Az augusztusi áriaestre fiatal művészek is meghívást kaptak: a Domingo által alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste mellett a magyar szoprán, Pasztircsák Polina, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.

A koncertet rossz idő esetén a Bazilika épületében rendezik meg, a téren és a környező utcákban elhelyezett kivetítőkön is lehet majd követni az előadást.

Bővebb információ a koncert honlapján található.

Forrás és fotók: Müpa