Diana Damrau és Nicolas Testé a Müpában

A német szoprán és a francia basszbariton május 14-én, szombaton ad belcanto-koncertet Budapesten

Diana Damrau és Nicolas Testé (fotó: Rebecca Fay)
Diana Damrau és Nicolas Testé (fotó: Rebecca Fay)

Budapestre érkezik a New York-i Met közvetítéseiből a magyar közönség számára is ismert művészházaspár, Diana Damrau és Nicolas Testé. Különleges belcanto-gálájukkal az elmúlt két évben a világ számos koncerttermében arattak zajos sikert, a Müpában is e repertoár legszebb áriáit és duettjeit szólaltatják meg május 14-én.

Mielőtt elkötelezte volna magát az itáliai bel canto mellett, Diana Damraut koloratúrszerepek egyedülálló előadójaként ünnepelték világszerte: az Éj királynőjét tizenöt különböző produkcióban alakította, a New York-i Metropolitanben pedig történelmet írt azzal, hogy egyazon Varázsfuvola-szériában hol Paminát, hol az Éj királynőjét énekelte. 2010-ben férjhez ment a koncerten partnereként hallható francia basszbaritonhoz, két gyermekük született, a német szopránt pedig más típusú szerepek találták meg, talán nem függetlenül a fiziológiai változásoktól. Az utóbbi években mélyült el a belcanto-stílusban, és lett annak is keresett előadóművésze. A New York-i Metropolitanben például Rossini Ory grófja című operájának női főszerepét, valamint több Donizetti- és Bellini-szerepet alakított, továbbá a Rigoletto Gildáját és a Traviata Violettáját is.

Férje, Nicolas Testé nem kevésbé keresett énekes napjainkban, a Met mellett rendszeres vendége Európa jelentős operaházainak és fesztiváljainak. Széles repertoárján a hangfajára írt összes nagy szerep megtalálható Mozarttól Verdin keresztül Alban Bergig.

Május 14-i koncertjükön Damrau és Testé Rossini, Gounod, Massenet, Wagner, Verdi, Mascagni, Ponchielli áriáiból és duettjeiből válogatva a Met operaközvetítései után immár élőben varázsolják el a magyar közönséget a Müpában. A 19 óra 30 perckor kezdődő koncerten közreműködnek a Nemzeti Filharmonikusok Gianluca Martinenghi vezényletével.

A koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatók. Bővebb információ és az est részletes műsora a Müpa honlapján található.

Fotó: Rebecca Fay

Forrás: Müpa