Bartók Plusz Operafesztivál 2016-ban is

Meghirdette idei műsorát a miskolci Bartók Plusz fesztivál

Június 10. és 19. között operaelőadások, koncertek és további programok várják a zenekedvelőket Miskolcon.

A fesztivál nyitókoncertje igazi sztárparádét ígér, Szonja Joncseva és Carlos Álvarez lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekarral a Miskolci Nemzeti Színházban.

Idén is előadják Bartók három színpadi művét, A fából faragott királyfit, A csodálatos mandarint és A kékszakállú herceg várát, ezúttal M. Tóth Géza rendezésében. A helyszín a Miskolci Jégcsarnok.

A Miskolci Nemzeti Színház
A Miskolci Nemzeti Színház

Ismét hallható lesz kortárs magyar opera a fesztiválon: Beischer-Matyó Tamás Kreatív kapcsolatok című művének ősbemutatójára a Budapesti Operettszínházzal koprodukcióban kerül sor.

Az Ezrek operája sorozatban ezúttal a Carmen kerül színre, a produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezi, a helyszín ezúttal is miskolci köztereken lesz, az Avas szállónál és az Avasi-kilátónál.

Több külföldi színház vendégjátéka is megtekinthető a fesztiválon, Janáček A Makropulosz-ügy című operáját a moszkvai Helikon Opera hozza el, Enescu Oidipusz című művét a Bukaresti Nemzeti Opera játssza, Richard Strauss Ariadné Naxoszban című darabját pedig a Krakkói Operaház adja elő.

A további programok között lesz tenorgála Simándy József emlékének szentelve, koncertet ad Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Tokody Ilona és Pálúr János, a Budapesti Vonósok valamint a bécsi Mitteleuropäische Kammerorchester. Bartók életművéről hat részes előadássorozatot tartanak.

Részletes program a fesztivál honlapján érhető el.