Bánk bán-meghallgatás – online

A rendkívüli helyzetben a szereplőválogatás új módszerét alkalmazza a Co-Opera

Online tartja meg a Bánk bán előadásaira hirdetett meghallgatását a Co-Opera, a jelentkezési határidőt április 15-ig meghosszabbítják.

A 2020. április 6-ra tervezett Bánk bán-meghallgatás személyes fordulóját nem tartják meg, hanem a beérkezett videók és hangfelvételek alapján tartanak online válogatást a darab alkotóival és a partnerszínházaik képviselőivel. A szervezők a jelentkezési határidőt április 15-ig meghosszabbítják, hogy azoknak is legyen lehetősége jelentkezni, akik eddig a személyes fordulót megnehezítő körülmények miatt nem tették – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Bánk bán 2020

A Co-Opera és partnerei 2020-ban új Bánk bán-produkciót hoznak létre. Az előadás, amely egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt, nemzetközi turnén szeretné a magyar operairodalom egyik legfontosabb darabját bemutatni a világ színpadain.

A darabot – amelynek díszbemutatója a tervek szerint augusztus 9-én lenne a csíksomlyói nyeregben – több mint száz alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben itthon és külföldön egyaránt, így keresik azokat az új és tapasztalt művészeket is, akik a Bánk bán 2020 címre hallgató projekt tervezett további előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni.

MTI