Az Erkelben lép fel Flórez

Az időpont azonban változatlan: október 22.

A legnépszerűbb operaáriák és operettek szólalnak meg Juan Diego Flórez perui tenor koncertjén október 22-én – a korábban meghirdetett helyszíntől eltérően – a budapesti Erkel Színházban. Az esten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara Jader Bignamini vezényletével – közölték a szervezők az MTI-vel.

A perui operaénekes műsorát kezdetben Bellini-, Donizetti- és Rossini-szerepek alkották, majd amint hangja érettebbé és előadásmódja erőteljesebbé vált, ez a repertoár Mozart-, Verdi- és Puccini-áriákkal is bővült.

Juan Diego Flórez (fotó: Kristin Hoebermann)

Első komoly fellépését egy beugró szerepnek köszönheti, amikor 1996-ban, huszonhárom éves korában helyettesítette a megbetegedett tenort a Rossini Fesztiválon. Juan Diego Flórez még ugyanabban az évben a milánói Scala közönségének is bemutatkozhatott, amit a londoni Covent Garden, majd a New York-i Metropolitan és a Bécsi Állami Opera követett.

Juan Diego Flórez hangja a bel canto tenorok között is ritka kincs, New Yorktól Japánig jelenleg a legkeresettebb és legtöbbet foglalkoztatott tenorok egyike. Hazájában, Peruban a legmagasabb kitüntetések tulajdonosa, de bélyeget is bocsátottak ki az arcképével.

MTI