Augusztus 20-án mehetünk először operaelőadásra

Legalábbis Budapesten, legalábbis a tervek szerint. S hogy mit és hol nézhetünk meg?

A Co-Opera augusztus 20-án mutatja be új Bánk bán-előadását Vidnyánszky Attila rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – adta hírül ma az MTI. Ez egyben azt is jelenti, hogy a színházak bezárása óta ez lehet az első operaelőadás Budapesten (a rendezvények megtartását korlátozó intézkedések a tervek szerint augusztus 15-ig lesznek érvényben).

A budapesti bemutatón színpadra lép majd Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely, Bakonyi Marcell és Ludovik Kendi is. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Kórusa és Balettkara Kesselyák Gergely vezényletével – közölték a szervezők.

Bánk bán 2020

A margitszigeti díszbemutató után az előadást színpadra állítják az azt létrehozó színházakban, így a debreceni Csokonai Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban is, valamint olyan hazai és határon túli helyszíneken is, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Kolozsvári Magyar Opera és a Nemzeti Színház.

A Bánk bán-produkció erdélyi díszbemutatója augusztus 9-én lett volna a csíksomlyói nyeregben, azonban a Romániában augusztus 31-ig érvényben lévő korlátozások miatt az előadást a szervezők 2021-re halasztják. Az augusztus 20-ra tervezett díszbemutatót viszont megtartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

MTI / Opera-Világ