A nézőtérről ugrott be Castronovo

Így végig tudták játszani a londoni Bohéméletet

Megmentette a londoni Királyi Operaház minapi előadását Charles Castronovo amerikai tenor, aki előadás közben ugrott be Puccini Bohémélet című operájának főszerepébe.

A Mimit alakító Jekatyerina Szjurina orosz szoprán oldalán Rodolfo, a költő szerepét éneklő tenornál, Atalla Ayannál előadás közben hangszálproblémák léptek fel, és a szünetben úgy döntött, hogy képtelen folytatni az előadást. A nézőtéren azonban ott ült Jekatyerina Szjurina férje, Charles Castronovo, aki felajánlotta, hogy elénekli a szerepet helyette – adta hírül a The Guardian című brit napilap. Castronovo igen megindítóan énekelt a színfalak mögött, miközben Ayan a színpadon játszott. Csak az előadás végén jött ki a színpadra meghajolni, farmerdzsekit viselve. A nézőket meghatotta beugrása, néhányan meg is könnyezték – olvasható a brit lapban.

Castronovo a Bohémélet egy 2014-es londoni előadásán (fotó: Catherine Ashmore / Royal Opera House)

Az amerikai tenor, aki rendszeres fellépő a világ vezető operaházaiban, már több mint tíz éve énekel a londoni Királyi Operaházban: a Bohémélet Rodolfo szerepében 2006-ban debütált.

Az opera világában nagyon ritka az ilyen beugrás: 2004-ben Ian Vayne ausztrál bariton Linzben mentette meg a Carmen előadását, amikor átvette Escamillo szerepét az első felvonásban szívrohamot kapott Lauri Vasartól. A közelmúltban a londoni Wigmore Hall egyik kisegítő ruhatárosa, Milly Forrest mentette meg az utolsó pillanatban a neves koncertterem egyik szólóestjét, a szoprán ugyanis a Királyi Zeneakadémia végzős hallgatója.

MTI