Titus kegyelme a Művészetek Palotájában

A zeneszerző utolsó opera seriájának előadásával folytatódik Vashegyi György együtteseinek Mozart-sorozata

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi Györggyel (fotó: Művészetek Palotája)
A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi Györggyel (fotó: Művészetek Palotája)

Február 5-én este 19 óra 30 perckor lesz hallható Mozart Titus kegyelme című operája a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti hangversenytermében. Vashegyi György, az előadás karmestere, az alábbi szavakkal ajánlja a produkciót a közönség figyelmébe:

„A Purcell Kórus és Orfeo Zenekar 2012-ben indított koncertszerű Mozart-operaciklusa második részeként Magyarországon első alkalommal hangzik el korhű hangszereken a Titus kegyelme (eredeti címén: La clemenza di Tito). Célunk, hogy az ismert remekművek rendkívüli partitúrái a színpadi előadások esetlegességei nélkül, teljes zenei pompájukban tárulhassanak fel a hallgató előtt. Ehhez nyújt segítséget a Mozart korabeli hangszerek használata, valamint a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem finom hangzásokra maximálisan érzékeny, csodás akusztikája.”

Az opera címszerepét Kálmán László énekli, a további szerepekben Szutrély Katalin (Vitellia), Schöck Atala (Sextus), Baráth Emőke (Servilia), Heiter Melina (Annius) és Cser Krisztián (Publius) lesz látható.

Bővebb információ a Művészetek Palotája honlapján. Az opera szövegkönyve letölthető az Orfeo Zenekar honlapjáról.

Fotó: Művészetek Palotája