Parasztbecsület-Bajazzók a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Július 27-én és 28-án, azaz pénteken és szombaton este 21 órától kerül színre a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operaprodukciója, Pietro Mascagni és Ruggiero Leoncavallo két egyfelvonásosa, a Parasztbecsület és a Bajazzók.

Kerényi Miklós Gábor KERO® (Fotó: Vermes Tibor)
Kerényi Miklós Gábor KERO® (Fotó: Vermes Tibor)

A két darab a nemzetközi színpadokon már-már egynek számít, a Szabadtéri elmúlt évtizedeinek műsorát végigböngészve mégis azt tapasztalhatjuk, hogy a két mű az általános színházi gyakorlattól eltérően többször került színre külön, mint együtt.

A mostani előadást Kerényi Miklós Gábor KERO® rendezi; szereposztási tekintetben pedig mindkét félidő tartogat meglepetéseket. A Parasztbecsület tenorszerepét, Turiddut a Budapesti Operettszínház művésze, Dolhai Attila kelti életre; partnere Santuzza drámai szoprán szerepében az eddig elsősorban lírai szerepekből ismert Frankó Tünde lesz. Bódi MariannaPerencz Béla és Mester Viktória egészítik ki a szereposztást. A Bajazzók főszerepeit külföldi művészek – Avguszt Amonov (Canio) és Asmik Grigorian (Nedda) éneklik, mellettük Szegedi Csaba lesz az intrikus Tonio, Boris Grappe Silvio és – szintén meglepetésként – Kerényi Miklós Máté Beppe. Az előadást Kesselyák Gergely vezényli.

Videoelőzetes az előadásból