Az Opera Balatonfüreden

Csütörtöktől négynapos eseménysorozatot tart az Opera a balatonfüredi Gyógy téren

Az Opera programsorozata július 23-án kezdődik. Este nyolctól a budapesti dalszínház énekkara – immár harmadik alkalommal – ismét népszerű operakórusokkal szórakoztatja a publikumot. Pénteken, ugyanebben az időpontban négy kiváló operaénekes szólista lép színpadra: Sáfár Orsolya, Boncsér Gergely, Kálmándi Mihály és Palerdi András az Opera most záródó és a következő tematikus évadait szimbolizáló áriákat énekel a Magyar Állami Operaház Zenekarának közreműködésével. Az estet Bogányi Tibor vezényli.

OperaFüred (fotó: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház)
OperaFüred (fotó: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház)

Az egyik legnemesebb és lassan kétszáz esztendeje töretlen magyar társasági esemény, a füredi Anna-bál sikeréhez is hozzájárul a Magyar Állami Operaház: a szombati palotást mára már hagyományként újra az Opera balettművészei táncolják.

Az Anna-bált követő napon, vasárnap este a Parasztbecsület és a Bajazzók évadnyitó bemutatót láthatja filmen a Gyógy tér közönsége olyan sztárok előadásában, mint Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache, valamint Rost Andrea és Kamen Csanev. Az esti koncertek műsorvezetője: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.

Fotó: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház

Forrás: Magyar Állami Operaház