Átadták a Marton-verseny különdíjait

A szeptember 25-i gálán számos kulturális intézmény díjazta a versenyzőket

A szeptember 24-i döntő után másnap a Magyar Állami Operaházban tartott gálával ért véget a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny. Itt adták át a verseny különdíjait, fellépési lehetőségeket és ösztöndíjakat.

Alexander Roszlavec a II. nemzetközi Marton Éva Énekverseny eredményhirdetésén (fotó: Kovács Attila / MTI)
Alexander Roszlavec a II. nemzetközi Marton Éva Énekverseny eredményhirdetésén (fotó: Kovács Attila / MTI)

A Magyar Állami Operaház szerepfelkérését kapta a nagydíjas Alexander Roszlavec, az első helyezett Ankhbayar Enkhbold és a mezzoszoprán Polina Samajeva. A második helyezett Horti Lilla a Magyar Rádió Zenei Együttesei, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Müpa koncertfelkérésében részesült, valamint övé lett a Fidelio különdíja is, részvétel a fiatal tehetségeket patronáló Fidelio Fortissimo Programban.

A harmadik helyezett Lucyna Jarząbek a Zeneakadémia és a Szabad Tér Színház meghívását kapta. A másik lengyel szoprán, Sylwia Olszyńska Richard Bonynge 5000 eurós különdíjában részesült, valamint a Filharmónia Magyarország, a Pécsi és a Miskolci Nemzeti Színház kérte fel szereplésre. A koreai szoprán, Kim Eunhee Marton Éva személyes elismerését kapta Magyar Művészeti Akadémia és a Zeneakadémia Alapítvány jóvoltából, valamint szintén a Szabad Tér Színház felkérését. A kazah bariton, Azat Malik Anatoli Goussev különdíjában és a Bartókplusz Operafesztivál meghívásában részesült.

A Hello Stage nemzetközi művész-menedzsment portál tagságát Kim Eunhee, Azat Malik, Theodora Raftisz, Polina Samajeva és Ksenia Khovanova kapta.