Zongoraáriák

Jótékonysági hangverseny az Operában

Negyedik alkalommal rendezi meg az Őrzők Alapítvány és a Magyar Állami Operaház a Zongoraáriák estet, amelynek bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyerekek gyógyítási feltételeinek javítására fordítják.

Az összefogásban, közös célért életre hívott operaházi hangversenyek mindig nívós programot vonultatnak fel, hogy az adakozni kívánók a legmagasabb zenei színvonalat élvezhessék az Operaházban. A 2015-ös koncert énekes szólistája Sümegi Eszter szoprán, a Magyar Állami Operaház 2015/2016-os évadának kamaraénekese, Wagner Csarnok-áriáját énekli. A tradíciókhoz és a Zongoraáriák címhez híven ismét neves zongoraművész érkezik a nemzetközi porondról. Idén Gyenyisz Kozsukin adja a nevét a jótékonysági célkitűzéshez. Október 19-én Budapesten Brahms és Liszt-műveket ad elő. Utóbbival az Opera minden esztendőben a szerző emléke előtt kíván tisztelegni születésének évfordulóján.

Az esemény sajtótájékoztatója (fotó: Nagy Attila)
Az esemény sajtótájékoztatója (fotó: Nagy Attila)

Az Őrzők Alapítvány, amely e jelentős jótékonysági sorozatot kezdeményezte, a Semmelweis Egyetem II. számú, Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának hivatalos alapítványa. A Tűzoltó utcai intézményben gyógyul minden második magyarországi daganatos és leukémiás beteg gyermek. Az Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán ápolt súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Az Őrzők Alapítvány orvosi műszerek vásárlásával segíti a gyermekek hatékony gyógyítását, támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházközeli tartózkodását, hozzájárul a tudományos kutatásokhoz és segíti a beteg gyerekek rehabilitációját. A munkájukat támogató október 19-i hangverseny este fél nyolckor kezdődik.

A koncert részletes programja az Operaház honlapján olvasható.

Fotó és forrás: Magyar Állami Operaház