Visszatér a Ring Bayreuthba

Sajtótájékoztatón jelentették be a jövő évi új produkciót az idei fesztivál kezdetén

Mint hosszú évek óta mindig, idén is július 25-én veszi kezdetét a Bayreuthi Ünnepi Játékok eseménysorozata. A Richard Wagner életművének szentelt fesztivált idén a Valerij Gergijev vezényelte új Tannhäuser-produkció nyitja, amit Tobias Kratzer állít színre. A bemutató mellett négy korábbi produkció, a tavaly bemutatott Lohengrin (két előadáson Anna Netrebkóval), a Katharina Wagner rendezte Trisztán és Izolda, a Barrie Kosky által színpadra álmodott Nürnbergi mesterdalnokok, valamint az idén búcsúzó Parsifal-előadás alkotja a fesztivál idei programját (utóbbi előadásról augusztus folyamán az Opera-Világ is beszámol).

Ahogy azonban lenni szokott, a fesztivál szervezői előretekintenek, és már most bejelentették a jövő évi új produkció részleteit.

Pietari Inkinen és Valentin Schwarz

Mint az várható volt, 2020-ban új Ring-produkció kerül a Festspielhaus színpadára a többszörös díjnyertes fiatal osztrák rendező, Valentin Schwarz koncepciója szerint. A karmester a finn Pietari Inkinen lesz, aki jelenleg a Prágai Szimfonikusok, a Japán Filharmonikusok, a Német Rádió Filharmonikus Zenekara és a Ludwigsburgi Kastélyjátékok vezető karmestere, és korábban a Melbourne-i Operában dirigálta A nibelung gyűrűjét.

A szereposztás élén Günther Groissböck Wotanja és John Lundgren Alberichje áll. A három Brünnhildét három énekesnő: Petra Lang, Daniela Köhler és Christine Goerke személyesíti meg. Siegmund az elmaradhatatlan Klaus Florian Vogt lesz, Sieglinde Lise Davidsen, Hunding Georg Zeppenfeld, Hagen pedig Ain Anger. Szintén két énekes formálja meg Siegfriedet: a harmadik napon Andreas Schager, a negyediken Stephen Gould. A Rajna kincse Logéját az idén Budapesten Siegfriedet éneklő Stefan Vinke alakításában láthatják majd a szerencsés nézők.

Bayreuther Festspiele / Opera-Világ