Tosca a Margitszigeten

Puccini népszerű operája július 8-án és 10-én látható az Operaház produkciójában, Francesco Melivel

Giacomo Puccini népszerű operája, az 1900-ban bemutatott Tosca kerül színre Nagy Viktor búcsúzó operaházi rendezésében július 8-án, pénteken és 10-én, vasárnap este 20 órától a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az 1988-ban bemutatott produkció karmestere ezúttal Kesselyák Gergely lesz, főbb szerepeiben pedig a hazai és a nemzetközi operaélet jeles képviselőit láthatjuk: a címszerepet Sümegi Eszter, Scarpiát Kálmándy Mihály, Cavaradossit pedig a világhírű olasz tenor, Francesco Meli énekli.

Francesco Meli Európa és az Egyesült Államok legrangosabb intézményeinek, többek között a New York-i Metropolitan Operánsk, a milánói La Scalának, a Veronai Arénának, a Zürichi Operaháznak, a Bécsi Állami Operaháznak, valamint a londoni Királyi Operaháznak visszatérő vendége, az operatörténet legjelentősebb főszerepeit énekelte már a nagymúltú színpadokon.

Francesco Meli (fotó: Victor Santiago)

„Még sosem jártam Budapesten, és nagyon várom már, hogy megismerhessem ezt a történelemmel átitatott, ősi várost s a margitszigeti színpad történetét, adottságait! Tapasztalataim szerint a szabadtéri operaelőadások a természet közelsége miatt mindig nagyon különlegesek, lebilincselőek, a megszokottól eltérőek, így a budapesti produkció is rendkívül izgalmasnak ígérkezik számomra” – mondta az olasz operaénekes, aki Chicagóból érkezik a magyar fővárosba, innen pedig a londoni Királyi Operaház felé veszi majd az irányt.

„Egy új produkció mindig izgalmas és inspiráló kaland. Minden alkalommal olyan érzésem van, mintha legelejétől kezdeném tanulmányozni az adott művet, és még ennyi év elteltével is mindig tartogat valami újat, valami meglepőt a partitúra” – tette hozzá Franceso Meli.

Az előadásokra jegyek még kaphatóak a Margitszigeti Színház internetes odlalán.


Margitsziget Színház / Opera-Világ
Fotó: Victor Santiago