Szerelmi bájital a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Egész nyáron tartanak előadásokat a Fertő-tó osztrák oldalán

A Fertő-tó ausztriai oldalán, Soprontól mindössze tizenöt percre található Szentmargitbányai Kőfejtőben a július 6-i premierrel indul a szezon. Philipp Himmelmann rendezésében Gaetano Donizetti romantikus komédiáját, a Szerelmi bájitalt mutatják be a Ruffini színpadon.

A Szerelmi bájital díszletét egy az ötvenes évekre emlékeztető óriási wurlitzer képében álmodta megl a neves díszlettervező, Raimund Bauer, amit a vágyakozás jelképeként emleget. Az alkotók a kezdetektől fogva egyetértettek abban, hogy a kőfejtő varázslatos atmoszférájához különleges színpadkép illik. Több napot töltöttek a munka megkezdése előtt a kőfejtőben, elmondásuk szerint annak látványos ridegsége és terméketlensége inspirálta őket arra, hogy a színpadnak úgy kell kinéznie, mint egy UFO-nak a kihalt tájban. Nem reális, hanem képzeletbeli helyszínként kell megjeleníteni a zene által megsokszorozott vágyat. Ezeket a gondolatokat kapcsolták össze az 50-es, 60-as évek látványvilágával, ahogyan azt a háború utáni olasz filmekből ismerjük, egy olyan időből, amikor az első zenegépeket felállították a bárokban és a hangszórókból áramló dallamok szárnyán az emberek egy másik világba varázsolhatták magukat.

A készülő előadás díszlete (fotó: Andreas Tischler)
A készülő előadás díszlete (fotó: Andreas Tischler)

A premieren Nemorino szerepében Antonio Poli lép színpadra, a további előadásokban Tarjányi Tamás és Ioan Hotea alakítását is láthatja a nagyközönség. Adinát Elena Sancho-Pereg és Narine Yeghiyan, Belcoret Andrei Bondarenko és Matthias Hausmann, Dulcamarat Uwe Schenker-Primus és Jonathan Lemalu míg Gianettat Katrin Koch és Esther Dierkes alakítják. A koreográfus Sziráky Gábor, a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Bécsi Filharmónia Kórusát Karsten Januschke zenei igazgató fogja vezényelni.

További információ és előadási időpontok az intézmény honlapján érhetők el.