Szegedi Szabadtéri Játékok – 2012-ben is

A nehéz időjárási körülmények ellenére is sikeres 2011-es évad lezárultával meghirdette jövő évi műsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége. A 2012-es szezonban két-két opera és musical, egy néptánc- és egy operettelőadás várja az érdeklődőket. 

Az operakedvelők jövőre két elválaszthatatlan egyfelvonásosnak, Mascagni Parasztbecsületének és Leoncavallo Bajazzókjának örülhetnek. A két egyfelvonásos – ma már meglepő módon – korábban nem mindig együtt szerepelt a Játékok műsorán: a Parasztbecsületet 1935-ben maga a zeneszerző vezényelte (akkor Hubay Jenő operája, A cremonai hegedűs volt a párdarabja), 1993-ban pedig a Temesvári Román Opera vendégjátékaként volt hallható a darab. 1970-ben viszont a klasszikus párosítás volt látható Szegeden. A Bajazzók így negyvenegy, a Parasztbecsület tizenkilenc év után tér vissza a Dóm térre.

A jövő évi operettprodukció Szirmai Albert Mágnás Miskája lesz. A Gábor Andor dalszövegeire komponált népszerű daljáték először szerepel a Dóm téri programok sorában, szereposztását illetően a szervezők valódi sztárparádét ígérnek.

A programot Frank Wildhorn musicalje, a Jekyll és HydeSzarka Tamás musicalje, a Mária, valamint a Novák Ferenc által koreografált Hegyen-völgyön lakodalom című táncest egészíti ki.

Bővebb információ a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján olvasható.