ROST25

Rost Andrea pályafutásának 25. évfordulóját ünneplik november 10-én az Erkel Színházban

Rost Andrea (fotó: Dobos Tamás)
Rost Andrea (fotó: Dobos Tamás)

A 19:30-kor kezdődő nagyszabású koncerten Rost Andrea az operairodalom legszebb áriáiból válogat, csupa olyan szerepet felelevenítve, amellyel bejárta a leghíresebb nemzetközi színpadokat.

„November 10-én nagy produkcióra készülök az Erkel színpadán. 1989-ben még az énektanárom izgult itt értem, amint Gulyás Dénes rendezésében és ugyancsak az ő partnereként színre léptem. Nagyon szeretem a kerek dolgokat, visszatérni oda, ahonnan elindultam, nekem ez tényleg egy nagy ünnep, és 25 év mégiscsak egy negyed évszázad, egy emberöltő. Júliával kezdem az előadást, ahogyan a pályámat is vele kezdtem” – nyilatkozta az ünnepelt.

Rost Andrea ünnepére ismét Magyarországra érkezik a szintén világhírű bolgár mezzoszoprán, Vesszelina Kaszarova, aki az Ezüst Rózsa Bál sztárvendégeként mutatkozott be a hazai közönségnek. A két kiemelkedő énekesnő a jeles alkalommal nemcsak szólóáriákat ad elő – együtt is színpadra lépnek. Andalító Offenbach-duettjük, a Barcarola után férfivendégeivel is énekel kettőst Rost Andrea. A jubileumi esten az ünnepelt meghívására fellép a világjáró olasz tenor, Luciano Ganci is. Az énekes Olaszország, Ausztria, Csehország, Izrael, az Arab Emirátusok, Korea, Kína, Szlovákia, Svájc, Kanada, Kazahsztán és Oroszország színpadai után Rost Andrea gálaestjén mutatkozik be Budapesten. Ganci és Rost Andrea előadásában Pinkerton és Cso-cso-szán kettőse csendül fel a Pillangókisasszonyból. Az olasz tenor szólóáriái mellett közreműködik a Traviata nagyáriájában is. A nagyszabású gálaesten a hazai művészek közül színre lép még az új generáció két képviselője: Cser Krisztián és Nagy Zoltán. A műsorban Rost Andrea operaszínpadi debütálásának emlékére felhangzik Gounod Rómeó és Júliájából Júlia keringője, valamint további részletek Bizet Carmen, Verdi Traviata, Mozart Figaro házassága, Leoncavallo Bajazzók, Saint-Saëns Sámson és Delila és Puccini Pillangókisasszony című operáiból.

A különleges est karmestere Kesselyák Gergely, rendezője Alföldi Róbert, díszlettervezője Zöldy Z Gergely.

Bővebb információ és a részletes műsor az Operaház honlapján található.

Fotó: Dobos Tamás