Rossini-vígopera Szombathelyen

A sevillai borbély előadása várja augusztus 6-án és 7-én az ideiglenes helyszínen megrendezett Iseumi Szabadtéri játékok nézőit

Nem az Iseum ad otthont idén a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékoknak: a múzeum területén június 3. és november 30. között megrendezett nagyszabású kiállítás (Szent Márton és Pannónia) zavartalan látogathatósága érdekében a szervezők úgy döntöttek, idén a Történelmi Témapark ad otthont az előadásoknak – adta hírül a friss.hu. Ezzel együtt az előzetesen tervezett műsor is módosult: Verdi Nabuccója helyett Rossini népszerű vígoperája, A sevillai borbély kerül idén színre.

A szombathelyi Iseum
A szombathelyi Iseum

Az előadást Káel Csaba rendezi, a közreműködő Savaria Szimfonikus Zenekart Kovács János vezényli. A főbb szerepeket Szegedi Csaba (Figaro), Hanczár György (Almaviva gróf), Megyesi-Schwartz Lúcia (Rosina), Szüle Tamás (Bartolo), Gábor Géza (Basilio) és Bazsinka Zsuzsa (Berta) alakítja.

Az augusztus 6-i (szombati) és 7-i (vasárnapi) előadások 20:30-kor kezdődnek. Bővebb információ a Savaria Szimfonikus Zenekar honlapján olvasható.