Rekordszámú nevezés a Mezzo Televízió Operaversenyére

A héten lezárult az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval elnevezésű rendezvénysorozat első, New Yorkban rendezett meghallgatási fordulója.

Mezzo Operafesztivál
Mezzo Operafesztivál

A nevezőket november 9-ig hallgatta meg a nemzetközi zsűri, melynek elnöke Michael Capasso, a New York-i Di Capo Operaház igazgatója volt. A válogatáson megfigyelőként részt vett Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Havas Ágnes, az operaverseny és fesztivál igazgatója is.
A meghallgatásra rekordszámú, több mint száz nevezés érkezett; a versenyzők közül sokan a rangos New York-i intézmény, a Juilliard School növendékei, és meglepetésre két magyar nevező is akadt.

A következő válogatási fordulóra Brémában (november 13-14.), az azt követőre pedig Szegeden kerül sor. Jelentkezni november 14-ig lehet, a meghallgatások 17-én kezdődnek. Egy versenyző egyszerre több fordulóra is nevezhet, tehát elképzelhető, hogy a New Yorkban már szerencsét próbált versenyzők egy része Szegeden is feltűnik majd. A meghallgatások utolsó két fordulója Rennes-ben (november 22-24.) és a Gdański Balti Operában (november 27-29.) lesz.

További információk a www.operaverseny.hu oldalon olvashatók.