Philippe Jaroussky David Bowie-t énekel

A francia kontratenor is részt vesz a januárban elhunyt rocksztár emlékkoncertjén a BBC Proms Fesztiválon

Philippe Jaroussky
Philippe Jaroussky

Philipp Jaroussky is énekel azon az emlékkoncerten, amit David Bowie, az idén január 10-én elhunyt rocklegenda emlékére tartanak július 29-én a BBC Promenádkoncertjeinek sorában. A francia művész egy új, David Bowie dalain alapuló kompozíciót fog előadni.

Noha Jarousskyt elsősorban a barokk zene előadójaként szokás számon tartani, a korszakok és stílusok közti vándorlás egyáltalán nem idegen tőle: két CD-t is készített a francia dalirodalom gyöngyszemeiből, melyeken Debussytől Charles Trenet-ig ível a szerzők sora. De szerepelt már kortárs operában is: a finn komponista, Kaija Saariaho kifejezetten neki írta Only the Sound Remains című operájának angyal- és ördögszerepét.

A Bowie-emlékkoncerten Jaroussky lesz az egyetlen énekes, aki a komolyzene területérő érkezik: a további fellépők – köztük John Cale és Amanda Palmer – korunk könnyűzenei életének ikonikus alakjai. A koncerten közreműködik még a berlini székhelyű s t a r g a z e együttes André de Ridder vezényletével. A felhangzó dalok némelyikét olyan jeles kortárs zeneszerzők feldolgozásában lehet majd hallani, mint David Lang vagy Michel van der Aa.

A David Bowie-emlékkoncertet július 29-én élőben sugározza a BBC a Royal Albert Hallból, az esemény az interneten is követhető.

Warner Classics