Operaversenyzés Don Giovannival

Az Armel Operaverseny és Fesztivál az énekesek mellett a zeneszerzőknek is tartogat lehetőségeket

Már lehet jelentkezni a 2019-es Armel Operaversenyre, az ecuadori Cuenca város Carlos Cueva Tamariz Színháza Mozart Don Giovanniját mutatja be Alföldi Róbert rendezésében, melyben három versenyszerep vár az énekesekre: Donna Anna, Leporello és Don Ottavio. A verseny első és második fordulójára 2018 áprilisában kerül sor Párizsban, melynek során a produkció létrehozói és a színház képviselői választják ki a szerepekre a művészeket. A jelentkezési határidő március 30., bővebb információ a verseny honlapján érhető el. Újdonság lesz a 2019-es évben, hogy csupán egyetlen produkcióban vesznek részt a versenyzők, a többi négy, kortárs operaelőadást különböző országok partner-operaházainak saját énekesei adják majd elő.

Az Armel Operafesztivál tavaly ünnepelte tizedik születésnapját (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az énekesek mellett a zeneszerzőkre is vár kihívás, az Armel Operafesztivál pályázatot ír ki “A te dallamod & a mi logónk” címmel a közelmúltban megújult logójuk tíz másodperces animációjára. A győztes jutalma 1000 euró, a határidő április 30. További információ és a megzenésítendő animáció itt érhető el.

Az idei fesztiválra július 1. és 5. között kerül sor Budapesten, a Müpa Fesztivál Színházában és Bécsben, a MuTh Színházban. Gluck Orpheusz és Eurüdiké című operája mellett négy kortárs mű, Dejan Despic, Vajda Gergely, Eötvös Péter és Ben JohntsonGavin BryarsMichael Ondaatje művei hangoznak el. A bécsi előadásokra ezúttal is operabusz viszi majd a budapesti közönséget. Jegyeket március 18-tól lehet kapni, április 5-ig 20% kedvezménnyel.