Operalemez 2019 újszülötteinek

A Magyar Állami Operaház Útravaló 2019 címmel megjelent CD-lemezével üdvözölte Ókovács Szilveszter főigazgató az év első fővárosi kisbabáját

A Magyar Állami Operaház immár hetedik alkalommal állít össze Útravaló címmel zenei kiadványt, amelyet az év folyamán minden magyar újszülötthöz el kíván juttatni, hogy ezzel is elősegítse a gyermekek zenei műveltségének megalapozását.

A lemez átadása (fotó: Berecz Valter / Magyar Állami Operaház)

A lemez idei anyagát a Zempléni Fesztivál 2018. augusztus 19-i zárókoncertje adja, amelyet a sárospataki Rákóczi-várban rögzítettek. Az albumon szerepel Erkel Ünnepi nyitánya, Bartók Öt magyar népdal énekhangra és zenekarra című műve, Weiner Conertino zongorára és zenekarra című darabja, Dohnányi Szimfonikus percek című opusza és Kodály Galántai táncok című alkotása. A felvételen a Magyar Állami Operaház Zenekarát Medveczky Ádám vezényli, közreműködik Megyesi Schwartz Lúcia operaénekes, aki négygyermekes családanyaként az idei lemez beköszöntőjét is írta, valamint Zsoldos Bálint zongoraművész.

Az Útravaló CD-k terjesztésében az Opera partnere a PromoBox Kft., amely 2010 óta folytat segítő, informáló tevékenységet a családok körében. A vállalkozás ajándékokkal és információs kiadványokkal teli BabaCsomagjaival elsőként köszönti Magyarország valamennyi kórházának szülészeti osztályán az édesanyákat kisbabájuk születésekor. „Kiemelten fontosnak tartjuk a kulturális, azon belül is a zenei nevelést, amelyet nem lehet elég korán kezdeni. A Magyar Állami Operaház által 2013 óta elhelyezett Útravaló CD, az édesanyák visszajelzései alapján BabaCsomagunk egyik legkedveltebb ajándéka, melyet az egész család nagy örömmel hallgat. Szeretettel üdvözöljük a 2019-es kiadást és reméljük, a 7. éve tartó hagyomány még sok éven át folytatódik majd” — hangsúlyozta Fejérdy Zsófia, a PromoBox Kft. alapító-tulajdonosa.