Operaközvetítések a Vigadóban

November végétől a londoni Királyi Operaház előadásait is vetítik Budapesten

November 26-án látható először a Vigadóban a londoni Királyi Operaház közvetítése: Donizetti Szerelmi bájitalLaurent Pelly rendezésében látható, Daniele Rustioni vezényletével. A főbb szerepeket Lucy Crowe, Vittorio Grigolo és Bryn Terfel énekli, Belcoreként pedig Molnár Levente lép fel.

Az évad hátralévő részében további öt opera és három balett közvetítését láthatják az érdeklődők. Januárban az André Chénier-t sugározzák David McVicar rendezésében, Antonio Pappano vezényletével, a címszerepben Jonas Kaufmann-nal. Februárban A bolygó hollandi tekinthető meg, Tim Albery rendezésében, Andris Nelsons vezényletével. Az előadás címszerepét Bryn Terfel énekli, mellette színpadra lép Adrianne Pieczonka és Peter Rose is.

Áprilisban egy igazi különlegesség, Kurt Weill Mahagonny város tündöklése és bukása című darabja látható. Az előadást John Fulljames rendezte, Mark Wigglesworth vezényli, özvegy Begbicknét Anne Sofie von Otter alakítja.

Nyár elején ismét sztárszereposztással tekinthetünk meg egy operát, ezúttal a Bohéméletet, amelyben Mimi szerepét Anna Netrebko fogja énekelni. Az énekesnő partnere Joseph Calleja lesz, az előadás John Copley rendezésében, Dan Ettinger vezényletével közvetítik. Júliusban Rossini Tell Vilmosa az idei évad utolsó közvetítése, Damiano Michieletto rendezésében. Az előadást Antonio Pappano vezényli, a címszerepet Gerard Finley énekli.

A pontos műsor és a részletes szereposztások a Vigadó honlapján tekinthetők meg.