Operák évada a Fesztiválzenekarnál

Meghirdette 2017/18-as évadát az együttes

Mozart Don Giovannijával indul a Budapesti Fesztiválzenekar 2017-18-as évada, a Fischer Iván rendezésében és vezényletével 2010-ben bemutatott előadást új szereposztásban láthatja a közönség Christopher Maltman, José Fardilha, Laura Aikin és Lucy Crowe közreműködésével. A produkciót a zenekar a New York-i Mostly Mozart és az Edinburghi Nemzetközi Fesztiválon is előadja majd.

Márciusban ismét operát láthat a közönség: Verdi Falstaffját ugyancsak a zeneigazgató rendezi és vezényli. A főbb szerepekben Nicola Alaimo, Tassis Christoyannis, Eva Mei és Yvonne Naef lesz látható.

A Budapesti Fesztiválzenekar próba közben (fotó: Stiller Ákos)
A Budapesti Fesztiválzenekar próba közben (fotó: Stiller Ákos)

A zenekar további koncertjein is neves karmesterek és szólisták lépnek fel, így Budapestre jön Marek Janowski, Jukka-Pekka Saraste, Jordi Savall, Malin Christensson, Olena Tokar, Chritiane Karg és Elizabeth Kulman is. A hagyományosan a Müpában tartott maraton középpontjában ezúttal Leonard Bernstein áll majd. Emellett folytatódnak a társadalmi felelősségvállalást célzó programok is: a TérTáncKoncerten a gyerekek a West Side Story részleteire táncolhatnak majd, a Közösségi Hetek sorozatban pedig a zenekar ingyenes koncertekkel viszi el a zenét azok számára, akik nehezebben férnek hozzá. Ezen programok támogatása céljából a zenekar 2017. május 8-án jótékonysági koncertet szervez a Budapesti Kongresszusi Központban.

Részletes évadterv a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján olvasható.