Operák a Tavaszi Fesztiválon

Meghirdették a Budapesti Tavaszi Fesztivál néhány főbb programját

Már évek óta karácsony előtt teszik közzé a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyes programjait. Az idei műsort szemezgetve több operaelőadást is találhatunk.

Ramón Vargas (fotó: Művészetek Palotája)
Ramón Vargas (fotó: Művészetek Palotája)

Ismét Magyarországra látogat Ramón Vargas, aki április 10-én Mozart Idomeneo című operájának címszerepét énekli. A Vashegyi György vezényelte előadásra a Müpában kerül sor, a további szereplők Margarita GricskovaSerena Farnocchia, Baráth Emőke és Bernhard Berchtold lesznek. Közreműködik a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar.

Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófia)
Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófia)

Szintén a Müpában lép fel a Nemzeti Filharmonikusok és Kocsis Zoltán, akik április 12-i koncertjükön Rahmanyinov Aleko című operáját is eljátsszák.

A Zeneakadémia Solti György Kamaratermében mutatják be április 17-én Cesti Orontea című operáját. Az előadást Máté Balázs vezényli és Almási-Tóth András rendezi, a főbb szereplők Baráth Emőke, Rab GyulaLusine SahakyanImai Ayane, Erdős Attila és Szigetvári Dávid lesznek.

A fesztivál szervezői azt is bejelentették, hogy az Erkel Színházban is egy különleges operaelőadás lesz látható, Puccini Turandotját a Kínai Nemzeti Opera mutatja be, és minden szereplő, a zenekar és a kórus is Pekingből érkezik. Csajkovszkij Pikk dámája is látható lesz a fesztiválon, Vlagyimir Galuzin szereplésével.

Az énekhang szerelmeseit további koncertek is várják, Rost Andrea népzenei estet ad a Zeneakadémián április 12-én, a Müpában pedig a King’s Singers lép fel április 19-én.

További részletek a programokról a fesztivál honlapján olvashatók.