Operák a CAFe Budapesten

Az őszi kortárs fesztiválon két új művet is megismerhet a hazai közönség

Október 6. és 22. között rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált, amely az operaszerető közönségnek is kínál érdekességeket.

Október 8-án és 10-én a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében mutatják be Vajda Gergely Georgia Bottoms – vígopera a modern Délről című alkotását a szerző vezényletével. A Mark Childress regénye alapján készült művet 2015-ben az Egyesült Államokban láthatta először a közönség, most Almási-Tóth András rendezésében kerül színre, Rebecca Nelsennel a főszerepben.

A programot bejelentő sajtótájékoztató (fotó: Posztós János / CAFe Budapest)
A programot bejelentő sajtótájékoztató (fotó: Posztós János / CAFe Budapest)

Október 17-én és 18-án Selmeczi György Boldogasszony lovagja című vígoperája tekinthető meg a Müpa Fesztivál Színházában a Kolozsvári Magyar Opera előadásában. A Szent László-legendakörre épülő darab rendezője Novák Eszter, karmestere Szabó Sipos Máté lesz, a főbb szerepekben Kovács István, Pasztircsák Polina és Wittinger Gertrúd látható.

A fesztivál számos további zenei különlegességet vonultat fel, Sümegi Eszter és Wiedemann Bernadett kortárs magyar szerzők műveit éneklik a BMC-ben tartott kamarakoncerten, Eötvös Péter pedig a Royal Concertgebouw Orchestrával lép fel a Müpában. Részletes program és további információ a CAFe Budapest honlapján érhető el.