Operaház: újra műsoron a Don Pasquale

Gaetano Donizetti vígoperáját, a Don Pasqualét hároméves pihentetés után tűzte újra műsorára a Magyar Állami Operaház.

Az 1949-ből származó produkció rendezője Nádasdy Kálmán, színpadra állítója Palcsó Sándor. A díszleteket Fülöp Zoltán, a jelmezeket Márk Tivadar tervezte. A darab most először hangzik fel olasz nyelven az Operaház társulatának előadásában.

A makacs öregúr nősülési históriáját február 19-étől nyolc előadásban, három szereposztással játssza az Operaház. A címszerepben Szüle Tamás, az olasz Luciano di Pasquale és a világhírű Juan Pons lép színpadra, Norina szerepében pedig Kertesi IngridVáradi Zita és Miklósa Erika látható. Ernesto szerepében Szappanos Tibor, március 1-jén Horváth István mutatkozik be, majd Alessandro Codeluppit láthatja a közönség, Malatesta doktort Sárkány Kázmér és a kiváló fiatal bariton, Molnár Levente alakítja. Az előadásokat Török Géza és Kocsár Balázs vezényli.

További előadások az évad során: február 25., 27., március 1., 11., 13., 19., 26. – az utolsó két előadás a Tavaszi Fesztivál és a Magyar Állami Operaház közös produkciója.

A február 27-i előadás előtt Sárkány Kázmért köszöntik operaházi tagságának 25. évfordulója alkalmából. Az előadáson Malatesta szerepét alakító művész partnerei lesznek: Kertesi Ingrid, Szappanos Tibor és Szüle Tamás. Vezényel: Török Géza.