Ők énekelnek a szegedi Rigolettóban

Kalmár Magda és Kováts Kolos is szerepet kap a Szabadtéri jövő évi operaprodukciójában

A világ egyik legnépszerűbb operájában Ludovik Kendi, Keszei Bori, László Boldizsár és Ádám Zsuzsanna éneklik a főszerepeket. Harangozó Gyula rendező, valamint Tihanyi Ildi és Náray Tamás tervezők gyönyörű fantáziavilágot álmodnak a Rigoletto színpadára, aminek történetét a mai krimik is megirigyelhetnék.

Fiatal főszereplőcsapattal, a Dóm téren új arcokkal kerül színre jövő nyáron Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Rigoletto. 2018 nyarán az évek óta közönségkedvenc László Boldizsár énekli a herceg szerepét. Őt bérgyilkossal megöletni Ludovik Kendi szeretné majd, vagyis a jóképű, sportolóból lett bariton bújik Rigoletto szerepébe. Kendi nemzetközi karriert futott be, tizenhárom, Ausztriában eltöltött év után költözött Magyarországra.

Szegeden kezdte pályafutását, majd egészen a bécsi Staatsoperig jutott, és a Szegedi Szabadtéri nézői előtt sem ismeretlen Keszei Bori, aki Gildát, Rigoletto szerelmes lányát alakítja majd az előadásban. A bérgyilkos Sparafucile húgát, Maddalénát a Szegeden végzett operista, Ádám Zsuzsanna énekli. A fiatal énekesnő az elmúlt hetekben nagyot ment nemzetközi porondokon: második díjat vett át egy düsseldorfi énekversenyen, a bécsi Schlossteaterben ünnepelték egy nemzetközi operaverseny finalistájaként, valamint Milánóban fődíjat és a bresciai operaházban különdíjat nyert el. Sparafucilét a csodálatos basszushanggal rendelkező Kiss András alakítja majd.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A hazai operaélet két neves művésze, Kalmár Magda és Kováts Kolos – mindketten Kossuth- és Liszt Ferenc-díjasok – is szerepet vállaltak a Verdi-operában: Kalmár Magda Giovannát, Gilda bizalmasát fogja énekelni, míg Kováts Kolos Monterone gróf lesz.

A produkciót Harangozó Gyula állítja színpadra. A műfaj és a darab hagyományait tiszteletben tartva szeretne olyan impozáns fantáziavilágot létrehozni, ami térben és időben kötetlen – alkotótársainak is szabadkezet adott tehát. Az előadás látványvilágáért összeszokott és a Dóm téri színpadot jól ismerő páros felel: a díszletet a Szabadtérin már többször alkotó Tihanyi Ildi tervezi, aki a jelmezeket a népszerű divattervezővel, Náray Tamással álmodja majd meg. A Rigoletto hatalmas báli képpel indul, ez pedig csodás lehetőség arra, hogy szárnyalhasson a tervezői fantázia, és akár egy pazar divatshow is megszülethessen benne.

A Rigoletto június 29-én nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékok 2018-as évadát, és másnap is láthatják a nézők.

Szegedi Szabadtéri Játékok