Népszerű operák az Uránia nyári programjában

Szeptemberig kéthetente láthatók a Metropolitan Opera korábbi sikerdarabjai

Az elvarázsolt sziget
Az elvarázsolt sziget

A New York-i Metropolitan Opera műholdas élő közvetítései és felvételről vetített válogatás-programjai évről évre egyre több embert vonzanak világszerte a mozivásznak elé. A nyári operaválogatás keretében az Uránia látogatói is újra átélhetik a sztárszereposztásokkal színre vitt Met-produkciók élményét: többek közt Verdi, Puccini és Gounod remekműveinek ismert dallamai csendülnek fel a filmszínházban.

Július 16-án egy igazi különlegesség látható: Az elvarázsolt sziget című barokk pasticcio, melynek zenéje Händel, Rameau, Vivaldi és további szerzők műveiből került összeállításra, szereplői és története pedig két Shakespeare színműből, a Szentivánéji álomból és A viharból lehetnek ismerősek. A Joyce DiDonato és David Daniels főszereplésével színre vitt mű 2012-es világpremierje hatalmas sikert aratott szerte a világon.

Július 30-án első alkalommal látható hazánkban Gounod érzékeny Shakespeare-értelmezése, a Rómeó és Júlia Met-produkciója, melynek címszerepeit, Roberto Alagna és a sztár szoprán Anna Netrebko éneklik. Az előadást – melyben a zenekart Plácido Domingo vezényli – szeptember 20-án megismétlik.

Augusztus 13-án a hírhedt amerikai „vadnyugat” Puccini zenei víziójában, A Nyugat lányában elevenedik meg a mozivásznon. Deborah Voigt partnerei a sajátos hangulatú „western-operában” Marcello Giordani és Lucio Gallo. Verdi remekművét, az Otellót a két évvel ezelőtti, nagy sikerű elő közvetítés után augusztus 27-én láthatja viszont a közönség, Johan Bothával és Reneé Fleminggel a főszerepben.

Ha szeretnék megnézni az előadásokat, kövessék figyelemmel játékunkat, ahol továbbra is lehet jegyet nyerni a vetítésekre!