Nem akármit neveztek el Domingóról

A spanyol énekeslegenda körül mindig történik valami

Plácido Domingo világhírű spanyol tenorról nevezte el flottája legújabb, Airbus A350-900 típusú repülőgépét az Iberia spanyol légitársaság egy Madridban tartott ünnepségen hétfőn.

A művész privilégiumnak nevezte, hogy az ő nevét viselheti a repülőgép, amellyel oly sokan utaznak majd. Mint mondta, számára a repülőgépek nagyon fontos „munkaeszközök”, nélkülük képtelen lenne arra munkatempóra, amelyet nyújt, és lényegében repülőkön „éli az életét”.

Plácido Domingo

Luis Gallego, a légitársaság ügyvezető igazgatója felidézte: nem az első alkalom, hogy „keresztszülőnek” kérik fel a világhírű operaénekest, akiről korábban már elnevezték a társaság egyik Airbus A340-300 típusú gépét, csakhogy azt már kivonták a flottából.

A Plácido Domingo nevű repülőgép első útját hétfőn teljesíti Madrid és London között, az Iberia menetrendjében pedig a párizsi és New York-i viszonylatokon találkozhatnak majd vele az utasok.

Az Airbus legújabb szélestörzsű repülőgépéből 2021-ig összesen 16 darab érkezik a spanyol légitársasághoz.

Mindeközben Domingo jövő kedden debütál a Bayreuthi Ünnepi Játékokon karmesterként: A walkürt fogja vezényelni, Frank Castorf 2013-ban bemutatott rendezésében.

MTI / Opera-Világ