Március 1-jén nyit az Erkel Színház

Az épület a rekonstrukció első ütemének befejeztével, próbaüzemben várja a közönséget

Erkel Színház
Erkel Színház

A március 1-jei nyitóelőadáson Pas de trois címmel három nagy balettegyüttes egyfelvonásos darabja szerepel. A Győri Balett a Liszt zenéjére, Fodor Zoltán által koreografált Magyar Rapszódiát, a Pécsi Balett A Jó és a Rossz kertjéből című Cameron McMillan-koreográfiát, a Magyar Nemzeti Balett pedig Lukács András táncszínpadi alkotását, az Örvény című produkciót mutatja be. Szintén márciusban kerül sor Primavera címmel a vidéki operatársulatok közelmúltbeli premier-darabjainak előadásaira. A Győri Nemzeti Színház a János vitézt, a Szegedi Nemzeti Színház a Rigolettót, A Debreceni Csokonai Színház A sevillai borbélyt hozza el, a Kolozsvári Magyar Opera pedig Az álarcosbál-produkcióját mutatja be a budapesti közönségnek.

Az évad többi részében népszerű operák láthatók az Erkel Színház műsorán: ifjúsági darabok, mint a János vitéz vagy a Pomádé király új ruhája, valamint Verditől az Aida és a Don Carlos, Puccini Turandotja és a Don Giovanni. Májustól pedig középiskolások tekinthetik meg az Operaház Hunyadi László-előadásának zenepedagógusok és színházi szakemberek által adaptált változatát. Az OperaKaland címet viselő programról az Operaház felhívását valamennyi középiskola és polgármester megkapta, eddig 225 intézményből húszezren jelentkeztek, a regisztráció folyamatos.

A próbaüzemre való tekintettel az előadásokra bevezető áron, 200 és 1500 Ft közötti áron lehet jegyeket vásárolni. A legnépszerűbb közösségi oldal látogatói számára pedig egy további kedvezmény nyílik: a 101 éves Erkel Színház újranyitásának tiszteletére az évad végéig minden este, az aznapi produkcióval kapcsolatos posztot lájkolók közül az első 51 látogató, összesen 101 fő (ötven pár és egy egyéni látogató), 101 forintos belépővel tekintheti meg az előadást.

További információ az Operaház Erkel Színház-aloldalán.