Magyar jelölt az Opera Awardson

Tizenhét kategóriában hirdetnek győztest május 7-én

Kihirdették a 2017. évi Opera Awards jelöltjeit. Tizenhét kategóriában a legjobb énekesek, társulatok és produkciók versenyeznek. A közönség is szavazhat kedvenc énekesére.

A legjobb produkció kategóriájában jelölték az Opera Vlaanderen előadását, A Makropulosz-ügyet Mundruczó Kornél rendezésében. Az intézmény a legjobb operaház díjára is esélyes lehet, olyan versenytársak mellett, mint a londoni Királyi Operaház vagy a Scala. Szintén díjra jelölték a Metropolitan Opera Távoli szerelem című előadását, melyet a magyar közönség is láthatott, dirigense, Susanna Mälkki pedig a legjobb karmester díjára is esélyes, Riccardo Chailly, Philippe Jordan és Esa-Pekka Salonen mellett.

Részlet A Makropulosz-ügy előadásából (fotó: Annemie Augustijns)
Részlet A Makropulosz-ügy előadásából (fotó: Annemie Augustijns)

A legjobb férfi és női énekes kategóriájában egyaránt hat-hat jelölt neve szerepel: Lawrence Brownlee (akinek Allegro io son című albuma a legjobb felvétel díjáért is indul), Stéphane Degout, Eric Owens, Matthew Polenzani, Johan Reuter és Martin Winkler, valamint Maria Bengtsson, Stéphanie d’Oustrac, Christiane Karg, Anna Netrebko, Anita Rachvelishvili és Daniela Sindram.

A közönség csupa sztárénekesből választhatja ki kedvencét: Roberto Alagna, Cecilia Bartoli, Piotr Beczała, Renée Fleming, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Sondra Radvanovsky és Bryn Terfel neve olvasható a listán. Szavazni és valamennyi kategória jelöltjeit megtekinteni a verseny honlapján lehet. A díjátadás május 7-én lesz Londonban.