Magyar énekesek Aix-en-Provence-ban

A híres francia nyári fesztiválon több művészünk is fellép

Bretz Gábor
Bretz Gábor

Idén július 4. és 27. között tartják a világhírű Aix-en-Provence-i Fesztivált, amelyen minden évben számos világhíresség fellép. Ezúttal, legnagyobb örömünkre, körükben két kiváló magyar énekes is szerepel a fesztivál operaelőadásain.

Tíz alkalommal énekli Bretz Gábor Sparafucile szerepét Verdi Rigolettójában, Robert Carsen rendezésében. Az előadás további főszereplői George GagnidzeIrina Lungu és Arturo Chacón Cruz lesznek, a Londoni Szimfonikus Zenekart Gianandrea Noseda vezényli.

Baráth Emőke
Baráth Emőke

Egy barokk különlegesség, Francesco Cavalli Elena című darabja is műsorra kerül a fesztiválon. A címszerepet kiváló fiatal szopránunk, Baráth Emőke énekli, partnere a szintén egyre nagyobb hírnévre szert tevő kontratenor, Valer Barna-Sabadus lesz. Az előadást Leonardo García Alarcón vezényli saját együttese, a Cappella Mediterranea élén, az előadás rendezője Jean-Yves Ruf. A produkciónak még egy magyar vonatkozása van, az egyik szereplő covere Szigetvári Dávid, így akár még egy művészünk szereplésére is sor kerülhet Aix-en-Provence-ban.

További információ az előadásokról a fesztivál honlapján.