Lánykérés az Operaház színpadán

Haja Zsolt a vasárnapi Denevér-előadás közben kérte meg Rácz Rita kezét

A vasárnap esti A denevér előadásunk nemcsak azért volt különleges, mert az évadban utoljára ment, hanem egy romantikus lánykérésnek is tanúi lehettünk. A Falkét alakító Haja Zsolt az Operaház segítségét kérte, hogy a színpadon, a finálé közben kérhesse meg az Adélt játszó Rácz Rita kezét. A meglepetés szervezésében természetesen az Opera mindenben segítséget nyújtott az énekesnek” – adta hírül a Magyar Állami Operaház közösségi oldala ma déltájt az előző esti különleges eseményt.

A helyszínen tartózkodók híradásaiból tudható, hogy az ünnepélyes aktusra a darab fináléjában került sor: Haja Zsolt röviden tájékoztatta a közönséget szándékáról, majd térdre ereszkedett a meglepett Rácz Rita előtt, és ujjára húzta a gyűrűt.

Rácz Rita és Haja Zsolt
Rácz Rita és Haja Zsolt (fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház)

Mint az RTL Klub Híradójából később megtudhattuk, a pár házasságkötése már korábban is eldöntött tény volt – ma, hétfőn egybe is keltek –, csak formális lánykérésre nem került még sor.

Az MTI híradása leszögezi, hogy a meglepetés-ceremóniára – melyet a közönség élénk tapsa kísért – az intézmény igazgatójának, Ókovács Szilveszternek, és az előadás rendezőjének, Szinetár Miklósnak az engedélyével került sor.

Magyar Állami Operaház, MTI, RTL Klub
Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház