Laki Krisztina mesterkurzusa Budapesten

Laki Krisztina operaénekes március 15. és 21. között mesterkurzust tart Budapesten, a Continuo Zeneművészeti Szakközépiskolában.

A Zeneakadémia sajtóközleménye:

LEAD Technologies Inc. V1.01Laki Krisztina operaénekes március 15. és 21. között Magyarországra érkezik: az elismert művész mesterkurzust tart, növendékei pedig két koncerten lépnek fel március 19-én és 20-án. A művész jelenleg Düsseldorfban él, a müncheni Richard Strauss Konzervatórium tanára, emellett a Wiener Meisterkurs állandó oktatója.

A koncert- és dalénekesként jelentős karriert befutó szoprán tanítványa többek között Rebekka Maeder, a kölni kamaraopera művésze, Hámori Szabolcs, valamint Raquel Lojendio szoprán is, aki a budapesti mesterkurzuson is fellép. Laki Krisztina számos alkalommal tart mesterkurzust a világ minden pontján: az utóbbi években figyelme a felnövekvő operaénekes-generáció oktatása irányába fordult. A mesterkurzus résztvevője lesz Raquel Lojendio, Gregorio Díaz (Spanyolország) Ducza NóraMondok Yvette, Hámori Szabolcs, Missuray János és Eva Trummer (Németország) is.

Laki Krisztina operaénekes tanulmányait Réti Józsefnél, a kitűnő magyar tenoristánál végezte. Első nagy szerepét a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben kapta. Vendégszerepelt többek között a kölni Opera, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a hamburgi Staatsoper, a párizsi Nagyopera színpadain, olyan híres rendezők irányításával, mint Jean-Pierre Ponnelle, Giorgio Strehler, Jurij Ljubimov.

Laki Krisztina nagy sikerű fellépésein a nemzetközi operaélet sztárjaival – Domingo, Raimondi, Kiri Te Kanawa – és híres karmesterekkel – Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Wolfgang Sawallisch, Georges Prêtre, Sir Neville Marriner – dolgozhatott együtt. 2001-ben elnyerte az Osztrák Tudományért és Kultúráért adományozott kitüntetést.

A mesterkurzus időpontja: 2008. március 15-21. 10-19 óra
A mesterkurzus helyszíne: Continuo Zeneművészeti Szakközépiskola

A koncertek időpontja és helyszíne: 
2008. 03. 19. 16 óra Bartók Emlékház
2008. 03. 20. 17 óra Continuo Zeneművészeti Szakközépiskola hangversenyterme