Közeleg a Dunakanyar Operafesztivál

Augusztus 26. és 29. között különféle zenei programok várják a közönséget

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar Operafesztivál. A négynapos programsorozat Lábatlanon kezdődik és végződik, közben pedig körbejárja a Dunakanyart. Visegrád, Nagymaros, Zebegény, Dömös. Minden kikötőben egy-egy opera kel életre.

Augusztus 26-án Britten Noé bárkája című művét láthatja a közönség Lábatlanban a Duna-parti színpadon. Az előadás karmestere Horváth Gábor, rendezője Aczél András lesz, a szereplők Haja Zsolt és Kálnay Zsófia, valamint a Budapesti Énekes Iskola növendékei lesznek.

A következő napokban különleges, zenés hajójáratok szállítják a közönséget az előadások helyszínére. 27-én este Visegrádon a Királyi Palota teraszán operagálát rendeznek a Magyar Állami Operaház Zenekarának közreműködésével. A karmester Kocsár Balázs, a szólisták Gál Erika, Kovácsházi István, Palerdi András, Sáfár Orsolya és Szegedi Csaba.

28-án a hajójárat állomásain egy-egy koncert várja a közönséget, Nagymaroson Sáfár Orsolyát, Zebegényben Létay Kiss Gabriellát, Dömösön pedig Gál Erikát hallgathatja meg a közönség. Este a visegrádi moziban Káel Csaba Bánk bán-filmjét vetítik, előtte pedig Gál Erika és Kovácsházi István ad rövid bevezető koncertet.

29-én az Óbudai Danubia Zenekar gálaestjével zárul a fesztivál, melyet Lábatlanban a Gerenday Közösségi Ház Szabadtéri Színpadán rendeznek meg. Közreműködnek a Simándy Énekverseny MMA „Hazám, hazám” különdíjasai és a Magyar Állami Operaház művészei, vezényel Hámori Máté.

Részletes program és jegyinformáció a fesztivál honlapján érhető el.