Kortárs operák a CAFe Budapesten

Az október 2-án induló kortárs művészeti fesztivál az operarajongóknak is kedvez

Három operaprodukció és további zenés színházi és vokális különlegességek várják a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közönségét.

Október 7-én és 8-án Sosztakovics Az orr című műve látható a MüPa Fesztivál Színházában, a Neue Oper Wien vendégjátékában. Az előadást a bécsi intézmény igazgatója, Walter Kobéra vezényli, a rendező a Wagner-napok Tannhäuseréről is ismert Matthias Oldag lesz.

A 2012-es bemutató után október 9-én és 11-én ismét színre kerül Bella Máté A tavasz ébredése című, Franz Wedekind drámája nyomán írott operája. Az előadás rendezője ezúttal is Almási-Tóth András lesz, a karmester Vajda Gergely, a főbb szerepeket Hajnóczy Júlia, Rab Gyula és Ódor Botond alakítja.

A fesztivál logója
A fesztivál logója

Október 16-án mutatják be Balassa Sándor Földindulás című operáját. A Medveczky Ádám vezényelte előadás főbb szerepeit Kiss B. Atilla, Wittinger Gertrúd, Szvétek László, Bódi Mariann és Kovács Annamária fogja énekelni.

Több szempontból is különlegességnek ígérkezik Schubert Téli utazás dalciklusa október 3-án és 4-én a BMC-ben. A mű Hans Zender átiratában fog megszólalni, az Óbudai Danubia Zenekar játssza, Hámori Máté vezényletével, az énekes szólista Szemenyei János lesz. A produkció szcenírozott formában, Mundruczó Kornél rendezésében lesz látható, aki a Vlaamse Opera Antwerpen számára már megrendezte a művet.

Szintén a Wagner-napokról ismerheti a közönség Juha Uusitalót, aki Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok koncertjén működik közre, október 6-án. Az esten Arvo Pärt és Benjamin Britten művei mellett Sibelius Kullervo című szimfonikus költeménye is felhangzik, ebben működik közre a finn énekes, valamint Johanna Rusanen mezzoszoprán és a Honvéd Férfikar.

A programokról bővebb információ található a fesztivál honlapján.