Kocsis Zoltánt kórházba szállították

Csütörtökön kórházba szállították Kocsis Zoltán világhírű zongoraművészt, karmestert, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját – közölte péntek reggel a zenekar főigazgatója az MTI-vel.

Kocsis Zoltán (Fotó: Müpa)

Mint Kovács Géza elmondta, a művész kezelése várhatóan heteket vesz igénybe. „Ez idő alatt teljes nyugalomra van szüksége, ezért családja az ügyben hírzárlat elrendelését kérte. Amint erre – reméljük hamarosan – lehetőség nyílik, a Nemzeti Filharmonikusok további tájékoztatást ad ki a világhírű művész állapotáról és remélt gyors felépüléséről.”

A család hozzájárulásával a zenekar igazgatósága délelőtt arról tájékoztatta a közönséget, hogy Kocsis Zoltánon tegnap többórás, sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre. Állapota reggel kielégítő volt, felépülése hónapokat vehet igénybe.

A Kocsis Zoltánnal meghirdetett koncerteken a következő hetekben vendégkarmesterek lépnek fel az NFZ élén. A jövő kedden, szeptember 25-én esedékes évadnyitó koncertet – melyen Debussy-művek mellett Bartók operája, A kékszakállú herceg vára is műsoron lesz Szántó Andrea és Bretz Gábor közreműködésével – Kovács János, a Magyar Állami Operaház első karmestere dirigálja majd.

(Forrás: MTI)