Kezdődik a Marton Éva Énekverseny

Jövő hét végére kiderül, kik lesznek a győztesek

Marton Éva
Marton Éva

37 országból jelentkeztek énekesek az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre, akik közül az előválogató zsűri döntése következtében 62 versenyző mérkőzik meg a jövő héten Budapesten. Közülük választja ki a Zeneakadémia első saját szervezésű versenyén a Marton Éva vezette zsűri – amely többek között olyan operai szaktekintélyeket is magába foglal, mint Jelena Obrazcova, Peter Mario Katona és Miguel Lerín –,  a díjazottakat.

A verseny szeptember 15-én indul, ekkor sorsolják ki a 16-án és 17-én délután és este tartott elődöntők összetételét. A középdöntőkre 18-án kerül sor, majd egy próbanap kihagyása után 20-án este tartják a döntőt és az eredményhirdetést, másnap pedig a győztesek gálakoncertet adnak a Magyar Állami Operaházban. A döntőn és a gálán a MÁV Szimfonikus Zenekar működik közre Medveczky Ádám vezényletével.

Az elő- és a középdöntőkre a belépés ingyenes, a döntőre és a gálára jegy váltható, de előbbit a verseny honlapján is figyelemmel lehet majd kísérni. Ugyanitt megtekinthető a fordulók pontos menete, és a résztvevők – köztük a kilenc magyar énekes – rövid életrajza és repertoárja.