Későbbre halasztják Domingo fellépését

A jövő évi Erkel színházi Simon Boccanegra-előadások helyett későbbi időpontban lép színpadra Budapesten Plácido Domingo

Plácido Domingo
Plácido Domingo

A Magyar Állami Operaház vezetősége a következő nyilatkozatot adta ki röviddel ezelőtt:

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Közönségünket, hogy a 2018. február 3. és 6. napjára kitűzött Giuseppe Verdi: Simon Boccanegra című előadásunk szereposztásában változás történt.

A címszerepre korábban felkért Placido Domingo művész úrral intézményünk megegyezett, hogy a zárás után a felújított Operaház első ünnepélyes operaelőadásán 2019 januárjában a művész főszereplésével mutatjuk be a „Simon Boccanegra” című operát. A 2019. januári előadás további közreműködő művészei Placido Domingo mellett magyar operaénekesek lesznek. Így a művész úr a 2018. februári előadásokban nem lép föl.

Megtiszteltetés számunkra, hogy az operavilág legkiemelkedőbb művészének közreműködésével nyithatjuk meg Operaházunkat a felújítás miatti zárás után.

A jövő évadi Simon Boccanegra előadást vezető nemzetközi művészekkel tervezzük színre vinni. A végleges szereposztás egyeztetés alatt van. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban kísérjék figyelemmel honlapunkat!

Kérjük szíves megértésüket!”

Magyar Állami Operaház