Kálmándy 30 az Erkel Színházban

Október 5-én kerül sor a jubileumi koncertre

30 éves operaházi pályafutása alkalmából ad gálaestet Kálmándy Mihály október 5-én az Erkel Színházban – adta hírül a Magyar Állami Operaház nyomán az MTI.

Kálmándy Mihály gálaestjén pályája legfontosabb szerepeiből ad elő részleteket, így megidézi többek közt Figaro, Amonasro, Jago, Frank, Posa márki és Wotan alakját is. Partnerei Boross Csilla, Fodor Bernadett, Köpeczi Sándor és László Boldizsár, valamint videofelvételről Rálik Szilvia lesznek, a Magyar Állami Operaház Zenekarát Kovács János dirigálja.

Kálmándy Mihály (fotó: Doron Ritter)

A kolozsvári Gheorghe Dima Zeneművészeti Főiskolán diplomát szerzett bariton kizárólag cím- és főszerepekben csillogtathatta tudását gazdag pályafutása alatt. Kolozsváron Nabuccóként mutatkozott be, s a szerep egész pályafutását végigkíséri. Az olasz operairodalom jeles darabjai mellett olyan Wagner-szerepekben is emlékezetes alakítást nyújtott, mint a Hollandi (A bolygó hollandi) vagy Wotan (A walkűr), de énekelte Kékszakállút Marton Éva partnereként, és lépett fel közösen Komlósi Ildikóval, Miklósa Erikával, Edita Gruberovával, Plácido Domingóval és José Curával is.

MTI