José Cura az Operaházban

Az argentin sztártenor háromszor hallható ikonikus szerepében, Otellóként a Magyar Állami Operaházban

José Curát február 6-án, pénteken a Mindenki Operája sorozat keretében megrendezett nyilvános főpróbán jelentős kedvezménnyel hallhatják diákok, nagycsaládosok és nyugdíjasok. Ezt még két rendes előadás követi február 8-án és 11-én. Cura Vámos László Otello-rendezésében lép színpadra Pasztircsák Polina (Desdemona) és Fokanov Anatolij (Jago) oldalán, Marco Comin vezénylete alatt.

Mint az MTI-nek elmondta, rendezőként is szívesen bemutatkozna Magyarországon. “Az elmúlt években csaknem tíz produkciót hoztam létre, melyek mindegyikét jól fogadta a közönség és a kritika egyaránt. Karlsruhei Sámson és Delila-produkciómat (2012) DVD-n is kiadták, 2012-es liege-i Parasztbecsület-Bajazzók-, valamint 2013-as Buenos Aires-i Otello-rendezésemet pedig az év egyik legjobbjának választották. Remélem, egy nap Magyarországon is létre tudok hozni valami hasonlót!” – fogalmazott José Cura.

José Cura (fotó: Posztós János)
José Cura (fotó: Posztós János)

Elmondta azt is, hogy nagyon szeret Magyarországon dolgozni; nemcsak a muzsikusokkal, énekesekkel és karmesterekkel jó a kapcsolata, hanem a háttérben dolgozó szakemberekkel – sminkesekkel, öltöztetőkkel, technikusokkal – is nagyszerű az együttműködés. Megjegyezte, hogy a szakmai kötelékeken kívül számos, köztük több igazán közeli barátság fűzi Magyarországhoz.

José Cura idén még kétszer hallható Magyarországon: február 21-én Mahó Andreával ad popkoncertet a Papp László Sportarénában, május 3-án pedig Győrben lép fel egy operaária-koncerten a Győri Filharmonikus Zenekarral és Rost Andreával.

Forrás: MTI