Indul az évad az Erkel Színházban

2006. október 7-étől ismét várja nézőit az Erkel Színház.

A Magyar Állami Operaház sajtóközleménye: 

2006. október 7-én a Coppélia című balettelőadással megnyitja kapuit az Erkel Színház.
Az Operaház miniszteri biztosa, Vass Lajos által elrendelt teljes körű statikai és műszaki vizsgálat kiértékelése alapján az Erkel Színház épülete nem életveszélyes, ezért a Magyar Állami Operaház vezetősége úgy döntött, hogy a 2006/2007-es évad október 7-én elkezdhető. A vizsgálat megállapításait figyelembe véve elvégezték a sürgős és szükséges munkálatokat, az év végéig pedig befejezik azokat a felújításokat, amelyekkel az évad biztonságosan és magas színvonalon végigjátszható.
A szükséges műszaki munkák összköltsége egy átlagos nyári felújítás költségeit közelíti meg, amely kb. (nettó) 10 millió Ft.

Vass Lajos kijelentette, célja, hogy a közönség érezze: az Operaház mindent megtett azért, hogy az Erkel Színház múltjához méltó évad induljon október 7-én. Az előre meghirdetett előadásokon kívül számos olyan új programmal bővül az évad műsorrendje, amely vonzza a fiatalokat is.
Az Operaház vezetője felhívja a bérlettulajdonosok figyelmét arra, hogy a megváltozott évadkezdési időpont miatt a szeptemberi előadások pótlására sor kerül. Erről a szervezési osztály levélben értesíti a bérleteseket, az Operaház honlapja október 1-jétől nyújt információkat a pótlásokról.
Az Operaház miniszteri biztosa egyúttal jelezte, hogy a 2006/2007-es évad valószínűleg az utolsó évad az Erkel Színházban, mert szükséges a teljes körű felújítás. Az Erkel-projekt azonban vállalkozói tőkéből kell, hogy megvalósuljon.
Október 7-étől tehát az Erkel Színházban is várja minden kedves vendégét az Operaház vezetője és a társulat minden tagja.

Magyar Állami Operaház
2006. szeptember 25.