Indul a Müpa Autósmozi

Július 1-től különleges körülmények között élvezheti a közönség a Fesztivál Színházban zajló koncerteket

A Müpa alig várja, hogy ősszel újra megnyithassa kapuit, ám addig is szeretné maradandó pillanatokkal szebbé tenni a nyarat a közönség számára, ezért július 1. és 25. között az intézmény különleges autós koncertmozival lepi meg a nézőket. Szerdától szombatig a legkülönbözőbb műfajok hazai előadóinak a Fesztivál Színházban élőben zajló koncertjeit közvetítik az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén.

A Müpa Autósmozi új dimenzióba helyezi a jól ismert Müpa-élményt, kombinálva az autósmozik nosztalgikus hangulatát az élő koncertek sokaknak hiányzó varázslatával: az épület melletti parkolóban a nézők egy óriási kivetítőn, autójuk kényelmében követhetik figyelemmel a házban élőben zajló koncerteket. A vetítés hangját egy, a helyszínen megadott FM-sávon lehet majd hallgatni az autók rádióján keresztül.

A szerda a klasszikus zenéé, míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmeseit pénteken és szombaton várja a Müpa autós koncertmozija. A formabontó mozikoncertek 21:00-kor kezdődnek majd, két csütörtök estén pedig a Metropolitan Opera közvetítéseinek ismétlését – Puccini Bohéméletét és Lehár A víg özvegy című operettjét – láthatja felvételről a közönség, 20:00-tól.

Július 1-jén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kovács János vezényletével az opera- és oratóriumirodalomból játszik egy színes csokorra valót, július 8-án Kesselyák Gergely vezényel Latin dallamok címmel koncertet, július 15-én pedig Rossini A sevillai borbély és Mozart Figaro házassága című operáinak részletei csendülnek fel, Madaras Gergely dirigálásával. A teljes program elérhető a Müpa honlapján.

A nézők ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen, hogy a nyáresti hangulat igazán tökéletes legyen. A parkolóban közel 130 autó fér el: járművenként 4000 forintért, kizárólag online lehet jegyet váltani az előadásokra az adott koncert kezdéséig. Egy kocsiban több utas is tartózkodhat, betartva a személyautó kapacitására vonatkozó szabályokat.

Forrás: Müpa