Holnaptól Bayreuthi Ünnepi Játékok

Az érdeklődők az összes előadást nyomon követhetik a Bartók Rádió hullámhosszán

A nürnbergi mesterdalnokok új bemutatójával veszi kezdetét az immár 141 éves múltra visszatekintő bayreuthi Wagner-fesztivál. A zeneszerző által alapított Ünnepi Játékok eseménysorozata, melyet a szintén Wagner elképzelései nyomán tervezett, különleges belső elrendezésű és akusztikájú Festspielhausban rendeznek meg évről évre, a világ egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért zenei fesztiválja.

A szezont A nürnbergi mesterdalnokok új bemutatója indítja majd, melyet Barrie Kosky rendez, a karmester Philippe Jordan. Hans Sachs szerepét Michael Volle, Walthert Klaus Florian Vogt énekli, a további főbb szereplők Günther GroissböckJohannes Martin KränzleAnne Schwanewilms és Daniel Behle lesznek.

A Bayreuthi Festspielhaus

Műsoron marad Katharina Wagner Trisztán és Izolda-rendezése Christian Thielemann vezényletével, az tavalyi évhez hasonlóan Stephen Gould és Petra Lang főszereplésével, új beálló lesz viszont René Pape Marke szerepében. Hasonlóképpen látható lesz a tavaly bemutatott Parsifal, melyet idén is Hartmut Haenchen vezényel. A címszerepben Andreas Schager lép fel, és megmarad a tavalyi szereposztásból Georg ZeppenfeldRyan McKinny és Jelena Pankratova.

Látható lesz Frank Castorf Ringje is, a karmester a tavalyi évhez hasonlóan Marek Janowski. A fontosabb szerepeket Iain PatersonRoberto SaccàAlbert DohmenJohn LundgrenCatherine FosterChristopher VentrisCamilla NyllundStefan VinkeThomas J. Mayer és Stephen Milling énekli.

Teljes szereposztások a Bayreuthi Ünnepi Játékok honlapján olvashatók.

Az Ünnepi Játékok összes produkciójának első előadását élőben sugározza a Bartók Rádió: az előadások 16 órakor kezdődnek.

Opera-Világ